April 2019

100 jaar actief in vastgoed

Honderd jaar historie is nogal wat en wat is er in die tijd veel gebeurd. Wist je bijvoorbeeld dat Van der Vorm een groot aandeel heeft gehad in de naoorlogse woningbouw? In 1919 werd Van der Vorm opgericht door familie Van der Vorm, van oorsprong als bouwbedrijf.

In de jaren zestig heeft Van der Vorm een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de wijk Crabbehof in Dordrecht. In deze wijk bouwde Van der Vorm het winkelcentrum en vele woningen met benzinepomp. Het winkelcentrum met een omvang van 8.500m2
en circa 200 appartementen heeft Van der Vorm Vastgoed jarenlang in belegging gehad.

Met het opleveren van de eerste van 86 eengezinswoningen in het project Sterrenburg (Dordrecht), leverde Van der Vorm op 23 januari 1973 het 500.000ste pand op van alle woningen die na de oorlog gebouwd zijn. De toenmalige minister Udink overhandigde onder ruime belangstelling de sleutel tot deze woningen aan de nieuwe bewoners. Ter illustratie van de omvang van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog: op het moment dat de 500.000ste naoorlogse woning werd opgeleverd, bestond het volledige woningbestand van (de dichtste bebouwde) provincie Zuid-Holland uit 1 miljoen woningen.

Inmiddels is Van der Vorm Vastgoed gegroeid tot een private vastgoedonderneming gevestigd in Rotterdam met een (inter)nationale vastgoedportefeuille bestaande uit woningen, winkels, kantoren, hotels en parkeergarages. Daarnaast ontwikkelt Van der Vorm Vastgoed ten behoeve van de eigen portefeuille. Van der Vorm Vastgoed belegt in vastgoed in Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Polen.