28 februari 2024

Cristofori volledig gerenoveerd en verhuurd!

Sinds 2015 is het monumentale pand Cristofori, gelegen aan de Prinsengracht in Amsterdam, in het bezit van Van der Vorm Vastgoed. Dit pand, dat een rijke historie kent van culturele en artistieke bijeenkomsten, draagt de naam van de voormalige pianohandel Cristofori die hier vanaf 1985 gehuisvest was. Het gebouw herbergt nog steeds unieke details die herinneren aan deze bijzondere periode, zoals enkele deuren in de vorm van de karakteristieke Bösendorf-vleugels en een ruime lift die de bijna drie meter lange concertvleugels door het pand kon verplaatsen.

De kantoorverdiepingen worden verhuurd aan Fuga en Human Rights Watch. De topetage is in gebruik door M Moser, een internationaal ontwerpkantoor met vestigingen in Amsterdam, Parijs en Londen. Recentelijk is ook de laatste 254 m2 op de begane grond verhuurd aan When Nature Calls, die hier een wellbeing-center zal openen. Dit centrum biedt onder meer consulting therapie, redlight therapie, een ijsbad en ademcoaching. Daarnaast zullen ook het kantoor en de marketing- en communicatieafdeling van When Nature Calls hun intrek nemen in Cristofori, waar onder andere podcasts opgenomen zullen worden.

Door de jaren heen zijn alle openbare ruimtes en bijna alle etages van Cristofori grondig gerenoveerd en gerestaureerd. Ook is de fundering volledig hersteld, het dak geïsoleerd en zijn er meerdere warmtepompen geïnstalleerd, waardoor het pand nu beschikt over energielabel A. De isolatie van de gevel staat gepland voor het komende jaar, waarna het energielabel zelfs A++ zal zijn.