20 maart 2024

50 jaar Westpolder: een schitterende mijlpaal!

In de portefeuille van onze organisatie bevinden zich enkele opmerkelijke wijkwinkelcentra. Deze centra delen een aantal bijzondere kenmerken: ze vormen vaak het kloppend hart van de wijk, fungeren als een ontmoetingsplek voor buurtbewoners en bieden ruime gratis parkeergelegenheid. Hiermee onderscheiden ze zich duidelijk van de A-locaties in de binnensteden. Dit opent perspectieven voor de toekomst. Ondanks de verschuiving naar online winkelen, blijkt er in woonwijken een voortdurende vraag naar deze vorm van winkelgelegenheid voor de dagelijkse boodschappen.

Neem nu ons winkelcentrum Westpolder, dat dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert. In de jaren 60 begon het allemaal met de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk, waar het winkelcentrum in 1974 officieel werd geopend. Sindsdien is er met regelmaat verbouwd en verbeterd, met als hoogtepunt de uitbreiding in 2005 en de vernieuwing van het exterieur en interieur in 2018. Hierdoor werd niet alleen het winkelcomfort vergroot, maar werd het centrum ook duurzamer.

Westpolder heeft zich ontpopt als een succesvol en stabiel winkelcentrum. Dit overdekte wijkwinkelcentrum trekt enthousiaste bezoekers uit de wijde omgeving en kent een trouwe groep winkeliers. Het verloop onder winkeliers is opmerkelijk laag en het aanbod aan winkels divers. De winkeliers in Westpolder werken goed samen, wat resulteert in regelmatig terugkerende acties en evenementen.

Het 50-jarig bestaan gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Op 23 maart om 10.30 uur
zullen we samen met burgemeester Margreet van Driel, wethouder Sophia De Keizer en voorzitter van de winkeliersvereniging Edwin Kraaijeveld officieel het feest inluiden door een 50 meter lange taart aan te snijden. Een feestelijk moment dat de gemeenschapszin en de veerkracht van Westpolder onderstreept.