30 januari 2024

Van der Vorm Investment Fund zet weer een grote stap in Warschau

Recentelijk heeft Van der Vorm Investment Fund een aanzienlijke uitbreiding van haar portefeuille in de Poolse vastgoedmarkt gerealiseerd door de aankoop van 119 turnkey appartementen in het levendige district Praga Południe, Warschau. Deze investering benadrukt de ambitie van het fonds om een voortrekkersrol te vervullen in de commerciële residentiële huursector (PRS) in Polen. Gericht op een jonge, dynamische doelgroep.

Deze recente aankoop in Warschau, waarbij een volledig gebouw werd verworven dat binnen enkele maanden klaar is voor verhuur, is de vijfde in een reeks succesvolle transacties tussen Hamilton May en Van der Vorm, en de derde in Warschau.

De transactie werd vakkundig bemiddeld door Ilona Stanik en Sebastian Materko van Hamilton May Vastgoedbedrijf. Juridisch toezicht werd verzorgd door de experts van KWKR Konieczny Wierzbicki en Partners advocaten, met Marcin Wierzbicki en Łukasz Łanoszka voorop.

Margarethe van der Vorm (Directeur Internationale Beleggingen), licht toe: “De Poolse markt biedt unieke kansen voor ons om onze expertise in te zetten en een aantrekkelijk woonconcept te introduceren voor een ambitieuze doelgroep. Onze complexen zijn strategisch gelegen nabij het stadscentrum, universiteiten en belangrijke vervoersknooppunten. Ze zijn ontworpen met oog voor comfort, duurzaamheid en gemak.  De appartementen worden volledig gemeubileerd verhuurd.”

René Voortmeijer (CCO), voegt toe: “Onze focus ligt op investeringen in locaties die hun waarde behouden, zowel nu als in de toekomst. De Poolse markt biedt volop kansen en we zijn vastberaden om onze leidende positie op de commerciële residentiële huurmarkt verder uit te bouwen. Meer bieden qua leefkwaliteit, duurzaamheid, omgeving en service, dat is het doel.”