23 februari 2024

Van der Vorm Vastgoed en Maat Feeling Home tekenen aannemingsovereenkomst tiny houses Leiden

Leiden krijgt er binnenkort een bijzondere woonvorm bij. Van der Vorm Vastgoed en Maat Feeling Home hebben de handen ineengeslagen om een uniek project te realiseren: acht tiny houses op het dak van winkelcentrum de Kopermolen. Dit initiatief is niet alleen innovatief, maar draagt ook bij aan een duurzamere en hechtere gemeenschap. Gisteren is de aannemingsovereenkomst voor dit project getekend door Marcel de GraaffHenk van DunRene M. VoortmeijerJorian Broekmeijer en Brian Martens .

Deze tiny houses zijn door EUP design en Daan van der Vlist ontworpen met oog voor duurzaamheid. Ze voldoen aan de BENG-norm en zijn gemaakt van Cross Laminated Timber (CLT), een materiaal dat bekend staat om zijn milieuvriendelijke eigenschappen. De woningen worden sociaal verhuurd aan mensen die bereid zijn een bijdrage te leveren aan de gemeenschap van de Merenwijk en Leiden. Denk hierbij aan het onderhouden van een moestuin of het ondersteunen van activiteiten in het winkelcentrum.

De productie van de woningen gebeurt bijna volledig prefab in een fabriek in Sliedrecht, waarna ze op locatie worden geplaatst. De oplevering staat gepland voor eind 2024.