Van der Vorm
100-jarig bestaan

100 jaar Van der Vorm

Tijdlijn 100 jaar Van der Vorm Vastgoed


2019 is voor Van der Vorm Vastgoed een bijzonder jaar. Honderd jaar geleden, in 1919 werd het bouwbedrijf Van der Vorm opgericht dat naast bouwen ook al snel ging beleggen in vastgoed. Het kleine familiebedrijf van toen is in 100 jaar tijd uitgegroeid tot twee zelfstandige bedrijven gerund door elk van de twee families Van der Vorm. Een gerenommeerd aannemingsbedrijf, dat in Nederland actief is en een internationaal werkende beleggingsmaatschappij Van der Vorm Vastgoed.

Van der Vorm Vastgoed heeft door de jaren heen een stevige vastgoedportefeuille opgebouwd met woningen, winkels, hotels en kantoren in zowel binnen– als buitenland.

Dit jaar willen wij dit heugelijke feit samen met onze partner-bedrijven vieren en gedenken en zullen er diverse activiteiten plaatsvinden rondom het 100 jarig bestaan.
Kenmerkend voor het bedrijf is dat we altijd vooruit kijken. Al ruim honderd jaar. Wij nemen initiatieven en grijpen kansen waar we deze zien. De organisatie en de omgeving zijn met de tijd mee veranderd, maar het Rotterdamse ondernemerschap is gebleven. Met onze focus op een tevreden huurder gaan we de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Margreet van der Vorm: “Toen onze familie in 2003 de aandelen overnamen van mijn oom en ik directeur werd, hebben we de focus verlegd van bouwen naar beleggen. De bestaande portefeuille, bijna geheel door ons zelf gebouwd, was sterk verouderd. In 2005 hebben we een eerste investering gedaan in Parijs. De jaren daarna hebben we dit kunnen uitbouwen, hetgeen natuurlijk niet van de één op de andere dag ging. Ik ben dan ook trots op datgene wat we met ons team van 32 vastgoedprofessionals hebben opgebouwd. De afgelopen jaren hebben we verschillende nieuwe beleggingen gedaan in inmiddels 5 landen, met als resultaat een mooie groei van onze portefeuille. Met deze groei zijn we uiteraard gelukkig, maar het is nooit ons enige doel geweest. De kwaliteit van ons vastgoed en de kwaliteit van onze organisatie is bij ons het belangrijkste doel om zodoende onze huurders optimaal te kunnen blijven bedienen.”

“Het 100-jarig jubileum betekent veel voor ons familiebedrijf. Bij ons maken de mensen binnen onze organisatie en in de partnerbedrijven het verschil. Reden temeer om dit gehele jaar stil te staan bij dit unieke moment. Diverse activiteiten zullen dit jaar daar de revue passeren. Daarbij zullen we zeker ook terugkijken op de afgelopen 100 jaar, maar we kijken vooral graag naar de toekomst.”

1919
Oprichting VORM

Eerste aanbesteding: bouw van Politiepost in Charlois Rotterdam.

1934
Aanvang vastgoedbeleggingen

Al in 1934 werd aan de Boergoensevliet in Rotterdam de 1e investering in woningen gedaan. In Rotterdam staat dus onze “wieg” en is de basis gelegd als internationale vastgoedbelegger.

1973
Kantoor aan de Heemraadsingel Rotterdam
2003
Verzelfstandiging vastgoedbedrijf
2005
Internationalisering

Aankoop van panden in o.a. Parijs


2015
Organisatie in beweging

Verjonging portefeuille met 1.000 woningen in eigen ontwikkeling.


2016
Eerste aankoop in Polen

VIVO! Winkelcentra in Polen.


2019
100 jaar vastgoedbedrijf

100 jaar jong vastgoedbedrijf: werkzaam in 5 landen en vernieuwde portefeuille


Contactformulier