16 oktober 2023

Van der Vorm tekent mee voor 2485 woningen in Oud-Beijerland!

Om aan de huidige en toekomstige vraag van woningen te voldoen hebben 8 marktpartijen met de gemeente Oud-Beijerland een hoofdlijnenakkoord getekend. Namens Van der Vorm waren @Sico van Ammers en @Brian Martens hierbij aanwezig. De realisatie van Stougjeswijk is een mooie stap dichterbij. Daarbij is duurzaamheid in brede zin uiteraard een uiterst belangrijk uitgangspunt, en staat bereikbaarheid centraal. Van de bijna 2.500 woningen zullen 70% in het betaalbare segment vallen, waaronder 30% sociale huur. Van der Vorm voegt hiermee een groot aantal grondgebonden huurwoningen in het middensegment toe aan de portefeuille.

“Stougjeswijk is nodig om aan de huidige en toekomstige vraag naar woningen te voldoen”, vertelt wethouder Robin Heij. “We willen dat Stougjeswijk een fijne plek wordt om te wonen en positief bijdraagt aan de wensen die we hebben voor de Hoeksche Waard op het gebied van Wonen, Welzijn & Zorg en duurzaamheid. Een toekomstbestendige en groene wijk met woningen en appartementen voor verschillende doelgroepen, zoals kopers, huurders, starters, doorstromers en senioren. Wat ik mooi vind aan dit plan is dat het aan de behoeften van verschillende groepen mensen tegemoetkomt. We bouwen er niet alleen woningen, maar we realiseren vooral een aantrekkelijke woon- en leefomgeving. En met de aanleg van goede fietspaden en de komst van een vrijliggende snelle R-net busbaan verbinden we Stougjeswijk met de rest van de omgeving”, vervolgt wethouder Robin Heij.

De marktpartijen verwachten in 2024 te starten met de bouw. Oplevering van de eerste woningen wordt in 2025 verwacht. Het streven is dat de R-net busbaan er bij de oplevering van de eerste woningen ligt. In 2039 worden naar verwachting de laatste woningen opgeleverd en is Stougjeswijk helemaal af.

We zijn onderdeel van een prachtig rijtje partners en danken hun voor de prettige samenwerking en de bereikte mijlpaal:

#gemeentehoekschewaard #VanderVormVastgoed #BPD #AM #Ballastnedam #Roosdomtijhuis #AchmeaRealEstate #ABB #AdriaanvanErk