6 november 2023

Natuurinclusief ontwikkelen

Natuurinclusief ontwikkelen is een belangrijk onderwerp en waar het kan pakken we de (imker)handschoen op. Zoals ook in onze ESG-doelen is opgenomen.

Nieuwe projecten proberen we zoveel mogelijk te voorzien van goede inheemse beplanting en we maken vogelkasten waarin de huismus zich thuis voelt. Maar ook staan er bijenkasten op de daken van onze winkelcentra De Hoven, De Kopermolen en De Korf.

Bij winkelcentrum De Korf werken wij hiermee samen met Imkerij De Nesse. In de zomermaanden staan hun bijenkasten op het dak van het winkelcentrum. Deze heerlijke honing is nu te koop in het winkelcentrum en het leuke is dat de opbrengst van deze honing wordt gedoneerd aan de Stichting Vrienden van het Sophia tbv het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Wij houden van dit soort inspirerende initiatieven! Zo maken we met elkaar het verschil.

Waarom zo BIJzonder?
Er bestaan in Nederland wel 360 verschillende bijensoorten. Meer dan de helft wordt bedreigd, terwijl zij zorgen voor de bestuiving van 80% van onze eetbare gewassen en bijna 90% van onze wilde planten. Zonder hun bestuivingsdiensten zijn er dus geen zaden en vruchten om de wereld te voeden. Anders gezegd: zonder bijen is er geen leven mogelijk op aarde. Daarom is het belangrijk om bijen te helpen om te overleven.

#Nieuws #Winkelcentra