30 mei 2023

Maak kennis met de groenste wijk van Leiden!

De Merenwijk in Leiden wordt ook wel de groenste wijk van Leiden genoemd. Ons wijkwinkelcentrum De Kopermolen verenigt een breed palet aan functies en is echt een hart voor de wijk. De toekomst van dit centrum krijgt vorm door een mooie transformatie. Door de verplaatsing van een supermarkt en sloop-/nieuwbouw, wordt binnen een compacter winkelcentrum meer ruimte gecreëerd voor wonen én een bijzondere koppeling met het wijkpark. Op het dak van de nieuwe winkels is plaats gemaakt voor een aantal sympathieke tiny houses die los van elkaar staan en op verschillende hoogtes. Zo kijken de bewoners vanuit hun bijzondere dakterras allemaal uit op het park, een verrijking voor de buurt.

Ondertussen kunnen we natuurlijk ook al iets doen aan het versteende pleintje achter het oude HEMA-pand. Tijdelijk is daar plek voor een moestuin voor buurtbewoners. Dat initiatief is met veel enthousiasme ontvangen. 15 vrijwilligers hebben zich aangemeld om de moestuin op te zetten en inmiddels is ‘De Koperen Tuin’ een feit. Met enthousiaste omwonenden als gevolg. Iedereen is welkom om te genieten van het groen, of om mee te helpen in de tuin. Dat kan hier elke dinsdag- en zaterdagochtend tussen half tien en twaalf uur uur. En natuurlijk kunnen er bij of rond de moestuin ook andere activiteiten worden georganiseerd, zoals een concert.

De plek van de moestuin is dan wel een tijdelijke, maar wel een mooie start van iets nieuws. Uiteindelijk zal hier een nieuw Lidl-filiaal gebouwd worden. En die moestuin? Daarvoor zoeken we uiteraard een prachtige nieuwe plek.