Januari 2023

Een hoogstaand project in Delft

Onlangs bezochten we met een delegatie van Gemeente Rotterdam ons project De Hoven in Delft. Dit drukbezochte winkelcentrum is voor heel Delft een belangrijk koopcentrum. De Hoven is goed bereikbaar, heeft een goede mix van winkels en men kan hier uitstekend parkeren. Tegen en boven dit winkelcentrum zijn vier woontorens, waarvan Delft Hoog een bijzondere is.

Na een transformatie van kantoor- naar woontoren zijn hier 208 huurappartementen met een hoog afwerkingsniveau gerealiseerd. Het woningaanbod is breed: van woonstudio’s tot en met appartementen en penthouses.

Ook het serviceniveau past bij de naam Delft Hoog. Alle woningen zijn sleutelklaar opgeleverd. De vloeren zijn gelegd, de muren behangen, er is raambekleding en de keuken is voorzien van apparatuur. Bewoners kunnen hier direct intrekken, geen enkele klus is nodig.

De geboden service gaat verder: de entree is getransformeerd naar een aangename lobby waar ontmoetingen makkelijk zijn. Hier drinken bewoners bij binnenkomst vaak nog even een koffietje, of laten een pakje bezorgen in een van de bring-me boxen. Ook handig: voor de studio’s is er een wasruimte gerealiseerd. De boodschappen haal je super eenvoudig in het winkelcentrum onder de woontorens.

Ook werken we aan een plan waarbij we bewoners kunnen helpen te besparen op de energierekening, onder andere door deel te nemen aan ons individuele zonnepanelenproject. En we zijn nog niet klaar. Momenteel wordt er gewerkt aan de realisatie van een co-working plek, waar bewoners en omwonenden gebruik kunnen maken van een werkplek en vergaderruimten.