Mei 2021

Aankondiging Herontwikkeling Winkelcentrum Kopermolen

Wij zijn enthousiast te kunnen melden dat wij samen met onze Projectpartners, de gemeente Leiden, E.CP, EUP Design, Klunder Architecten en BGSV gestart zijn met de herontwikkeling van ons winkelcentrum De Kopermolen te Leiden.

Op basis van een uitgebalanceerd gebiedspaspoort dat door de gemeente Leiden met de buurt is vastgesteld zal het winkelcentrum in haar functie als hart van de Merenwijk worden versterkt. Daarbij zal de openbare ruimte om het winkelcentrum worden aangepakt en zal het wijkpark nadrukkelijker onderdeel van het centrum worden. We zetten hierbij in op duurzaamheid en het verkrijgen van een WELL label voor het centrum.

Bij de ontwikkeling blijft de buurt nadrukkelijk betrokken. Daarnaast zal de huidige Lidl worden verplaatst, wordt de passage een krachtig ontmoetingspunt voor de buurt en zullen een aantal tiny houses worden gerealiseerd.

Het bestaande woonprogramma wordt verder uitgebreid met circa 100 woningen deels in het sociale segment. Na ontwikkeling zal het winkelcentrum het winkelhart van de Merenwijk blijven met drie sterke supermarkten (AH, Lidl en Dirk van den Broek) maar nadrukkelijk ook met een flink aantal sterke lokale en landelijke retailers en meer bewoners op en naast het winkelcentrum!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@vormvastgoed.nl of met ontwikkelaar E-CP, 035-6422325, info@e-cp.nl