25 oktober 2023

Is er toekomst voor het wijkwinkelcentrum?

We vragen het Dennis Hoek, portefeuillemanager Retail & Hotels. “Onze winkelcentra hebben een aantal prachtige overeenkomsten: ze liggen vaak in het hart van de wijk, het is een ontmoetingsplaats voor buurtgenoten en er is veel gratis parkeergelegenheid. Daarmee kunnen zij zich prima onderscheiden van de A-locaties in het centrum van de grote steden. En dat biedt enorm veel perspectief.

In feite zijn die locaties een soort gemaksplekken, maar persoonlijk benoem ik ze liever tot het ‘hart van de wijk’. Een plek waar je je boodschappen doet terwijl je de kinderen even laat uitrazen in het speeltuintje, een pakketje ophaalt, naar de kapper of fysio gaat, een kop koffie drinkt, een bos bloemen koopt of de auto oplaadt terwijl je even een paar uurtjes gebruik maakt van een flexwerkplek.

Alhoewel er een enorme verschuiving is naar online winkelgedrag, blijft er midden in woonwijken grote behoefte aan dit soort winkelconcentraties voor alle dagelijkse boodschappen. Maar we zien ook dat zo’n plek enorm aantrekkelijk is voor andere branches zoals een mondhygiënist of een fysiotherapeut.

We zien onze huurders vooral als partners, immers hebben we een gemeenschappelijk belang. Het is aan alle partijen gelegen om een juiste mix (branches/services) te formeren in een voor de consument zo aantrekkelijk mogelijk winkelcentrum. We streven naar een win-winsituatie voor iedereen: ondernemer, omwonende, consument en eigenaar. In dat kader zijn onze ondernemers, maar ook wij als eigenaar bereid om voortdurend informatie en ervaringen met elkaar te delen. Daardoor kunnen we goed inspelen op toekomstige  veranderingen, maar ook wensen en verbeteringen doorvoeren.

En door meer functies als pakketkluisjes, een speeltuin of flexwerkplekken aan het hart van de wijk toe te voegen, voorzien we in de behoeften van veel omwonenden. Zo transformeren meer wijkwinkelcentra naar sociale buurtontmoetingsplekken met aantrekkingskracht voor ondernemers én wijkbewoners. Daarmee bouwen we aan duurzame klantrelaties. Wat ons betreft is de toekomst dus rooskleurig!”

#Winkelcentrum Bergsteyn #Winkelcentrum De Hoven #Winkelcentrum De Gaard #Winkelcentrum De Kopermolen #Winkelcentrum De Korf #Winkelcentrum Kooppunt #Winkelcentrum Marsmanplein #Winkelcentrum Lusthofpassage #Winkelcentrum Westpolder

#Rotterdam #Delft #Utrecht #Leiden #Krimpen aan den IJssel #Schiedam #Haarlem #Papendrecht