September 2020

Vernieuwde winkelcentrum De Gaard in Utrecht officieel heropend

Vrijdagmiddag en gisteren werd winkelcentrum De Gaard in Utrecht op feestelijke wijze heropend. Het winkelcentrum is de afgelopen tijd grondig onder handen genomen ten behoeve van modernisering, verduurzaming en toekomstbestendigheid. Graag nemen we je mee in de metamorfose/transformatie die De Gaard heeft ondergaan en doen we verslag van de festiviteiten die hebben plaatsgevonden – allemaal in lijn met de richtlijnen van het RIVM natuurlijk. Eerst even een terugblik, naar hoe het allemaal begonnen is voor het winkelcentrum.

Al meer dan 50 jaar een begrip in Utrecht Tuindorp.

De Gaard vervult al decennialang een belangrijke functie in de Utrechtse wijk Tuindorp en omstreken. Reeds in 1966 werd het winkelcentrum geopend door toenmalige Wethouder T. Harteveld, onder toeziend oog van vele buurtbewoners en geïnteresseerden. In de 54 jaar sinds de openstelling is De Gaard een begrip geworden als het aankomt op het doen van de (niet-) dagelijkse boodschappen en is het een plek geworden waar buurtbewoners elkaar treffen en ondernemers persoonlijke relaties vormen met hun klanten. De vernieuwingen die gerealiseerd zijn, versterken deze kwaliteiten van het winkelcentrum.

Winkelen is beleven: een moderne, duurzamere en toekomstbestendige Gaard.

Tijdens de herontwikkeling, heeft het winkelcentrum een aantal grondige verbouwingen aan zowel interieur als exterieur ondergaan. De look-and-feel is aangepast aan het hedendaagse gevoel van comfortabel winkelen en is het aantal branches uitgebreid. Tevens is het winkelcentrum in oppervlakte bijna verdubbeld.


Officiële opening genodigden

Op vrijdag 4 september jl. werd het winkelcentrum officieel geopend voor genodigden. Tijdens het officiële deel werden speeches gegeven door vertegenwoordigers van betrokken partijen. Top Vastgoed, (Frank van Kessel) van Van der Vorm Vastgoed (Sico van Ammers) en voorzitter van de winkeliersvereniging (Martijn v.d. Mheen) hebben allen iets verteld over De Gaard. Daarnaast werd het Koningshek geopend door Wethouder Verschuure en ingeleid met een Argentijnse Tango, welke past bij het gedeeltelijk Argentijnse Koningshuis en staat voor transformatie van de kunst in corona tijd. Daarna is – met inachtneming van de huidige RIVM maatregelen – onder genot van live-muziek getoost.


Officiële opening bezoekers

Zaterdag 5 september was het dan de beurt aan verschillende groepen bezoekers om de vernieuwde Gaard te ervaren. Gezien de huidige situatie omtrent Covid-19 was dit een heel organisatorische klus, met een zeer geslaagde heropening als resultaat.

Ingedeeld in verschillende doelgroepen aan de hand van leeftijd, hebben meerdere events over de dag plaatsgevonden waarbij het winkelcentrum op passende en feestelijke wijze is gepresenteerd.

Al met al zijn wij heel erg content met het uiteindelijke resultaat. Winkelcentrum De Gaard is klaar voor nu en de toekomst en de heropening was een waar festijn voor iedereen. Graag bedanken wij alle betrokkenen en partners, die dit prachtige resultaat met ons samen hebben gecreëerd, voor de mooie samenwerking. Top Vastgoed, Belangenvereniging winkeliers De Gaard, Cushman & Wakefield, Gemeente Utrecht, Moke Architecten, De Vries en Verburg, FanWorks Events, FiMek en vele anderen die dit mogelijk hebben gemaakt. Mede dankzij jullie gaat De Gaard een prachtige toekomst tegemoet en blijft het een plek waar mensen samenkomen voor boodschappen en sociale interactie.