12 september 2023

Internationale markten nieuw? Welnee… Nederland was voor mij juist nieuw!

Margarethe van der Vorm woonde vanaf haar 17e in het buitenland, pas 18 jaar later kwam ze weer terug in Nederland om de bedrijfsactiviteiten van haar vader voort te zetten. “De Nederlandse markt was voor mij nieuw… ik moest er echt helemaal inkomen. In 2007 startte onze internationale expansie en kochten we het eerste buitenlandse vastgoed aan, in Parijs. Voor mij, na er lange tijd gewoond en gewerkt te hebben, vertrouwd grondgebied. Snel daarna volgde ook Londen. Het was vooral de kwaliteit en de beleving van de woningen in Londen die wij graag in de Nederlandse portefeuille wilden introduceren. Er was daar zóveel meer aandacht voor een hoogwaardige afwerking, zo anders dan hier in Nederland. Een en ander leidde er uiteindelijk toe dat een deel van de oude ‘sociale’ woningportefeuille (NL) werd verkocht en er een begin gemaakt werd aan het bouwen van een woningportefeuille zoals we deze heden ten dagen bezitten. Met een hoger kwalitatief afwerkingsniveau, aandacht voor servicegerichtheid en extra woonbeleving door o.a. gemeenschapsactiviteiten en (moes)tuinen. Vervolgens ging het snel met binnen-en buitenlandse aankopen, waarbij iedere stad haar eigen regels en gebruiken kent, waarvan we ook veel hebben geleerd.“

Inmiddels is er ook in Polen een portefeuille opgebouwd. De commerciële woningverhuurmarkt (PRS) staat nog in de kinderschoenen en beschouwen wij aldus tot een markt waar wij veel van onze nationale en internationale ervaring samen kunnen laten komen, teneinde een mooi en rendabel woonproduct te introduceren. Daar zien we een hele kansrijke markt met een grote, jonge hoogopgeleide, doelgroep die volop aan het bouwen is aan een mooie werk- en levenscarrière. Die bieden we hoogwaardige en volledig gemeubileerde huurwoningen op strategische plekken in Warschau en Krakau: op loopafstand van de binnenstad, levendigheid en mobiliteit. En het mooie is: hier is nog volop groei mogelijk, qua ruimte maar ook door de sterke Poolse economie!” Met een marktaandeel van inmiddels circa 5% in deze markt is onze focus erop gericht om middels nieuwe aankopen het marktaandeel te vergroten. Om onze portefeuille verder uit te breiden zijn we op zoek naar en in gesprek met partnerbedrijven en equity partners die onze ambities delen.

Margarethe is helder in haar ambities: “We zullen altijd blijven bouwen aan de kwaliteit van onze portefeuille. En we willen onze huurders ook steeds meer bieden, in woonkwaliteit, duurzaamheid, omgeving en service. Dat doen we in al onze landen. Want één ding hebben al onze huurders gemeen: ze verdienen alle ruimte voor kwaliteit!”

#Corporate #Nieuws