Wonen in het park, Parc Fontaine

Eindhoven, Nederland
39 Luxe appartementen in het park
Onder architectuur ontworpen tuin
Direct gelegen aan het Stadswandelpark

Omschrijving

Direct aan het lommerijke Stadswandelpark, aan de Le Sage ten Broeklaan, staan onze drie woontorens met luxe appartementen en penthouses. De markante witte gebouwen zijn gelegen aan een autovrije fiets- en wandelboulevard. Het Stadswandelpark wordt als het ware verlengd tot aan de achterzijde van Parc Fontaine, door de exclusief ontworpen achtertuin. Hiermee worden de gebouwen ook daadwerkelijk onderdeel van het park, met uitzicht op het groen.

Details

De 39 luxe appartementen in Parc Fontaine zijn gelegen in de gebouwen Betula en Tilia. De appartementen variëren in oppervlakte van circa 82 m² tot 129 m². Het gebouw en de balkons liggen gunstig qua zon en het mooie uitzicht over het Stadswandelpark. Alle appartementen beschikken over een mooi terras of balkon op het zuiden of zuidwesten. Door de fraaie situering van de gebouwen is er eveneens sprake van optimale privacy.

Onder het gebouw is een ruime stallingsgarage gesitueerd met voldoende parkeergelegenheid. Hier bevinden zich ook de bergingen van de appartementen. Het dak van de stallingsgarage is onder architectuur aangelegd en fungeert als privétuin voor de woontorens. De privétuin is ontworpen door tuinmeester Fons Linders uit Nuenen. De fraai aangelegde tuin integreert derhalve met het Stadswandelpark.

Aan de voorzijde zijn de woontorens enigszins opgetild van het straatniveau. Doordat de appartementen op de begane grond circa 70 cm boven het maaiveld liggen is er extra privacy en veiligheid gecreëerd. Samen met de natuurlijke afscheiding van de fiets- en wandelboulevard en het hekwerk met begroeiing aan de privétuin zorgt dit voor een prettig en veilig leefklimaat.

De link naar het park is terug te vinden in de naamgeving van het project en de drie gebouwen. Frans Fontaine was van 1953 tot 1983 hoofd van de plantsoenendienst bij de gemeente Eindhoven en dus verantwoordelijk voor het Stadswandelpark. De drie appartemententorens dragen de namen Betula, Tilia en Robinia. Dit zijn de Latijnse namen voor bomen die we terugzien in het park, namelijk de berk, linde en acacia.

Gebouwen Betula en Tilia bestaan uit totaal 39 huurappartementen.

Le Sage ten Broeklaan, 5615 CP, Eindhoven, Nederland

Meer over dit complex

 

Kijk voor meer informatie over dit prachtige project op http://parcfontaine.nl/

Neem voor vragen contact op met Van Santvoort op 040 269 2530 / info@eindhoven.vansantvoort.nl.