Appartementen Saint Germain

Parijs, Frankrijk
Op loopafstand van openbaar vervoer
Restaurants en winkels in de directe omgeving
Gelegen in het 6e arrondissement

Omschrijving

In het bruisende hart van Saint Germain in het 5e arrondissement staat ons vierde gebouw in Parijs. In het gebouw bevinden zich 12 appartementen en 2 winkels. De begane grond van het complex huisvest twee winkels, een chique opticien en een luxe groentewinkel. Op de 1e t/m 6e verdieping bevinden zich de luxe appartementen, die voor Parijse begrippen – zeker met deze ligging – royaal bemeten zijn.

Er zijn 6 driekamerappartementen met twee slaapkamers en een badkamer, met afmetingen van 78 – 95 m². De vierkamerappartementen (5 stuks) hebben twee badkamers zijn tussen de 130 en 136 m². Tenslotte is er in het gebouw nog een vijfkamerappartement van 138 m². Deze woning heeft maar liefst drie badkamers!

Ligging

Het complex is gelegen in het 5e district van Parijs op de linkeroever van de Seine, op 300 meter afstand van de bekende Notre Dame. De wijk heeft zijn naam, Quartier Latin, te danken aan zijn scholen en universiteiten, die in de middeleeuwen lesgaven in het Latijn. Het gebied is het oudste district van Parijs en de historische invloeden zijn nog steeds te herkennen aan de romeinse ruïnes en de religieuze bouwwerken. Een van de belangrijkste monumenten in het gebied is het in de 18e eeuw gebouwde Pantheon (op circa 650 meter). Nog steeds staat het gebied bekend om zijn intellectuele karakter, door de huisvesting van diverse scholen waaronder de meest prestigieuze openbare universiteit van Frankrijk, de Sorbonne. De talrijke gespecialiseerde boekhandels in het gebied verkopen onder andere literatuur, wetenschaps-, geschiedenis- en filosofieboeken. Door zijn geschiedenis, monumenten en culturele instellingen is het 5e district een van de rijkste districten van Parijs.

Gelegen naast het 5e district bevindt zich het 6e district, Luxembourg. Boulevard Saint-Germain, waaraan het complex is gelegen, loopt door in dit district en mondt uit in een drukbezochte boulevard met talloze sfeervolle eet- drink- en uitgaansgelegenheden. Dit gebied is dan ook al jaren dé hotspot voor de lokale Parisien. Daarnaast herbergt dit gebied aan de Boulevard Saint-Germain sinds oudsher diverse wereldberoemde modekoplopers zoals Louis Vuitton en Armani. Het complex bevindt zich op circa 950 meter van het drukke uitgaansgebied, maar in rustigere sferen. Alle dagelijkse voorzieningen en openbaar vervoersmogelijkheden zijn binnen handbereik.

Bereikbaarheid

Op loopafstand bevinden zich meerdere metrostations.

32 Boulevard Saint Germain, 6e arrondissement, Parijs, Frankrijk

Meer over dit complex

 

Neem voor vragen contact op via het contactformulier.