Oświadczenie o ochronie prywatności


Van der Vorm Vastgoed B.V.
Blaak 555
3011 GB Rotterdam
Holandia
 
formvastgoed.co.uk
info@vormvastgoed.nl
 

1. Dane osobowe, które przetwarzamy

A. Prywatność?

  • Firma Van der Vorm Vastgoed B.V. poważnie traktuje Twoją prywatność. Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ korzystasz z naszej strony internetowej, z naszych usług, jak również dlatego, że przekazujesz nam te informacje.
  • Dokładamy wszelkich starań, aby przekazywane przez Ciebie informacje były przetwarzane w staranny sposób. To oświadczenie o ochronie prywatności zapewnia jasną informację na temat tego, jakie dane osobowe przetwarzamy, w jaki sposób obsługujemy dane osobowe, a także wyjaśnia najlepiej, jak to możliwe, dlaczego je gromadzimy.
  • W kontekście ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (tzw. RODO), firma Van der Vorm Vastgoed B.V. jest zwana również "administratorem danych".

2. Zestawienie danych osobowych, które przetwarzamy

A. Od Ciebie, jako osoby odwiedzającej tę stronę internetową

  • Imię i nazwisko
  • Adres
  • Adres e-mail
  • Numer telefonu
  • Inne dane osobowe, które aktywnie udostępniasz
  • Lokalizacja
  • Dane dotyczące Twoich działań na naszej stronie internetowej
  • Adres IP
  • Rodzaj przeglądarki i urządzenia

3. Dane wrażliwe, które przetwarzamy

A. Osoby małoletnie

  1. Nasza strona internetowa i nasze usługi nie mają na celu gromadzenia danych osobach odwiedzających wiek poniżej 16 lat, chyba że osoby te mają zgodę rodziców lub opiekunów. Firma Van der Vorm Vastgoed B.V. nie może sprawdzić, czy osoba odwiedzająca jest w wieku powyżej 16 lat, w związku z tym zalecamy rodzicom kontrolowanie czynności przeprowadzanych przez ich dzieci w internecie (on-line). W ten sposób możemy zapobiec gromadzeniu danych dzieci bez zgody ich rodziców.

B. Jeżeli zrobiliśmy coś nie tak, skontaktuj się z nami

  1. Jeżeli jesteś przekonany, że zgromadziliśmy dane osobowe osoby małoletniej bez wyżej wskazanej zgody, prosimy o skontaktowanie się z nami za pośrednictwem info@vormvastgoed.nl. Bezzwłocznie usuniemy takie dane.

4. Dlaczego potrzebujemy twoich danych i na jak długo

A. Firma Van der Vorm Vastgoed B.V. przetwarza Twoje dane osobowe w następujących celach:

  • Aby móc wysyłać wiadomości e-mail, gdy jest to konieczne do świadczenia naszych usług;
  • Aby przesłać Ci informacje, o których prosiłeś, wypełniając formularz kontaktowy; a także
  • Aby móc analizować Twoje zachowanie na stronie internetowej, a przez to ulepszać ją i dostosować do Twoich preferencji.

B. Okres przechowywania przez nas Twoich danych

  • Firma Van der Vorm Vastgoed B.V. nie będzie przechowywać Twoich danych osobowych dłużej, niż jest to konieczne do osiągnięcia celów, dla których dane te zostały zgromadzone. Jeżeli chcesz uzyskać informacje o stosowanych przez nas okresach przechowywania danych w jakimś konkretnym przypadku, prosimy o skontaktowanie się poprzez: info@vormvastgoed.nl

5. Udostępnianie danych stronom trzecim

  • Oprócz wykorzystywanych przez nas ciasteczek (plików cookie) - zgodnie z informacjami określonymi w naszym oświadczeniu o plikach cookie - Twoje dane przetwarzane przez nas na tej stronie internetowej nie będą przetwarzane przez strony trzecie.

6. Mapowanie twojej na naszej stronie internetowej

A. Ciasteczka

  1. Plik cookie to mały plik tekstowy, który jest zachowany przez przeglądarkę na Twoim komputerze, tablecie lub smartfonie przy pierwszej wizycie na stronie internetowej.
  2. Van der Vorm Vastgoed B.V. wykorzystuje różnego rodzaju ciasteczka (pliki cookie):
    1. Funkcjonalne pliki cookie: ą to pliki cookie pełniące funkcję czysto techniczną. Zapewniają one, że strona internetowa działa poprawnie, dzięki czemu możliwe jest na przykład zapamiętanie preferowanych ustawień. Dzięki korzystaniu z tych plików możemy również zoptymalizować naszą stronę internetową i usługi świadczone za jej pośrednictwem.
    2. Analityczne pliki cookie umieszczone przez strony trzecie: Te ciasteczka (pliki cookie) mogą śledzić Twoje zachowanie online. Są one używane przez Google Analytics.
    3. Śledzące pliki cookie: Te ciasteczka (pliki cookie) są umieszczane przez stronę zewnętrzną. Odczytując te pliki cookie, reklamodawca rozpoznaje Cię podczas odwiedzania strony internetowej, na której on także jest zaangażowany. Jeżeli będziesz kontynuować przeglądanie, wyświetlane będą spersonalizowane reklamy. Te pliki cookie mogą też śledzić Twoje zachowanie on-line, co może skutkować stworzeniem przez takie strony wyraźnie określonego profilu użytkownika. Profil ten może być tak bardzo szczegółowy, że traktuje się go jako daną osobową.

B. Powiadomienie o ciasteczkach (plikach cookie) i co należy zrobić, jeżeli ich nie lubisz

  1. Twoje ustawienia plików cookie zostały określone przez Ciebie podczas pierwszej wizyty na naszej stronie internetowej. Wszystkie niefunkcjonalne pliki cookie mogą zostać odrzucone według kategorii. Umieszczenie plików cookie innych niż funkcjonalne lub anonimowe pliki analityczne odbywa się wyłącznie podczas Twojego działania na odwiedzanej przez Ciebie stronie internetowej. Swoje ustawienia możesz zmienić w dowolnym momencie za pośrednictwem naszej strony internetowej.

7. Uzyskiwanie dostępu, wprowadzanie zmian lub usuwanie danych

A. Twoje prawo

  1. Masz prawo do:
    1. uzyskania dostępu do swoich danych osobowych,
    2. zażądania wprowadzenia zmian do swoich danych,
    3. zażądania od nas, abyśmy przetwarzali mniej Twoich danych,
    4. zażądania usunięcia swoich danych,
    5. zażądania, aby Twoje dane zostały przekazane innemu podmiotowi, oraz
    6. złożenia skargi zgodnie z procedurą określoną w artykule 8.
  2. W razie jakichkolwiek pytań lub uwag dotyczących sposobu przetwarzania Twoich danych przez firmę Van der Vorm Vastgoed B.V. prosimy o przesłanie ich na adres e-mail: info@vormvastgoed.nl
  3. Firma Van der Vorm Vastgoed B.V. chce mieć pewność, że zapytanie lub żądanie zostało przesłane przez Ciebie. W związku z tym uprzejmie prosimy, abyś wraz z zapytaniem lub żądaniem o dostęp do swoich danych, o ich poprawę lub usunięcie, przesłał nam kopię swojego dokumentu tożsamości. W celu zapewnienia ochrony prywatności firma Van der Vorm Vastgoed B.V. prosi o zamazanie/zaczernienie na tej kopii dokumentu następujących elementów: zdjęcia, strefy odczytu elektronicznego (tj. paska z numerami na dole paszportu), numer dokumentu i numer ewidencyjno-podatkowego BSN / numer ubezpieczenia społecznego.
  4. Firma Van der Vorm Vastgoed B.V. odpowie na Twój wniosek najszybciej, jak to możliwe, ale nie później niż w ciągu czterech tygodni.

8. Prawo do złożenia skargi

A. Obsługa wewnętrzna

  1. Jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia dotyczące przetwarzania Twoich danych (osobowych), Van der Vorm Vastgoed B.V. chciałaby oczyścić atmosferę w drodze wzajemnego porozumienia. Prosimy o wysłanie swojego zastrzeżenia / skargi na adres e-mail: info@vormvastgoed.nl.

B. Organ ochrony danych

  1. Na podstawie holenderskiej rozporządzenia o ochronie danych osobowych (tzw. RODO) masz prawo do złożenia skargi do holenderskiego organu ochrony danych w sprawie przetwarzania Twoich danych osobowych. Możesz skontaktować się z urzędem "Autoriteit Persoonsgegevens". Aby uzyskać więcej informacji na temat prawa do składania skarg, zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej holenderskiego organu ochrony danych: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/en

9. Bezpieczne połączenie za pomocą szyfrowania SSL

A. Protokół SSL

  1. Aby chronić Ciebie jako osobę odwiedzającą stronę internetową firma Van der Vorm Vastgoed B.V. korzysta z bezpiecznych technologii szyfrowania. Dzięki zastosowaniu protokołu SSL (ang. Secure Socket Layer) Twoje dane osobowe są szyfrowane (niewidoczne dla stron trzecich) na naszej stronie internetowej. W ten sposób możesz mieć pewność, że Twoje dane będą widoczne tylko dla Ciebie i dla naszego serwera.

B. W jaki sposób mogę rozpoznać bezpieczne połączenie?

  1. Używamy szyfrowania SSL we wszystkich częściach naszej strony internetowej, gdzie wykorzystywane są Twoje dane, na przykład w czasie wypełniania formularza kontaktowego. Możesz to sam sprawdzić i rozpoznać. Kiedy jesteś w zaszyfrowanej części naszej strony internetowej, zobaczysz (zielony) symbol kłódki w prawym dolnym lub lewym górnym rogu swojej przeglądarki. Ponadto adres URL http:// zmienia się na https://, co również wskazuje na fakt, iż strona ta jest bezpieczna.

10. Bezpieczeństwo i wersja

A. A teraz bardzo poważnie

  1. Firma Van der Vorm Vastgoed B.V. Bardzo poważnie traktuje kwestię ochrony Twoich danych i w związku z tym podejmuje odpowiednie kroki, aby zapobiec niewłaściwemu wykorzystywaniu i utracie danych osobowych, nielegalnemu dostępowi do nich, niepożądanemu ujawnieniu danych i wprowadzaniu zmian bez upoważnienia. Jeżeli uważasz, że Twoje dane nie są zabezpieczone we właściwy sposób lub jeżeli istnieją oznaki niewłaściwego ich wykorzystywania, prosimy skontaktować się z nami bezpośrednio, pisząc na adres e-mail: info@vormvastgoed.nl

B. Wersja

  1. Aktualna wersja na 20240228

11. Pytania

A. Osoba kontaktowa

  1. Van der Vorm Vastgoed B.V. wyznaczyło Van der Vorm Vastgoed B.V. jako osobę odpowiedzialną w polu GDPR. Jeśli masz jakieś uwagi dotyczące tego oświadczenia o prywatności lub masz ogólne pytania na temat GDPR, możesz skontaktować się z nami za pośrednictwem info@vormvastgoed.nl.