September 2016

Woonhave koopt wooncomplexen van Van der Vorm Vastgoed Groep

Woonhave N.V. en Van der Vorm Vastgoed Groep hebben overeenstemming bereikt over een transactie betreffende 8 wooncomplexen en hiermee een totaal van 832 appartementen. Partijen doen over de koopsom geen mededelingen.

De wooncomplexen zijn gelegen in Rotterdam, Maassluis, Capelle a/d IJssel, Zwijndrecht, Dordrecht en Delft en passen hiermee uitstekend in de strategie van Woonhave die zich richt op beleggingen in goed en betaalbaar wonen in groeiregio’s met goede infrastructuur.

Mark van den Berg (Managing Partner Woonhave): “Middels deze acquisitie overschrijden we de EUR 300 miljoen aan beleggingsvolume en zijn goed op weg om invulling te geven aan onze doelstelling om een zorgvuldig samengestelde portefeuille van huurwoningen op te bouwen met het oog op langjarige exploitatie. De combinatie van onze heldere strategie en snelle werkwijze zonder financieringsvoorbehoud begint haar vruchten af te werpen. De transactie met Van der Vorm Vastgoed Groep is een goed voorbeeld hiervan en wij danken hen voor het in ons gestelde vertrouwen.”

René Voortmeijer (Commercieel Directeur Van der Vorm Vastgoed Groep): “Wij zijn zeer tevreden met de gerealiseerde transactie, deze komt voor ons op een logisch moment nu de markt voor woningbeleggingen goed is. De verkoop past in onze strategie om onze portefeuille te versterken door rotatie, (her)ontwikkeling, diversificatie en internationalisering. Wij danken Woonhave voor de goede samenwerking en wensen haar veel succes met de portefeuille.”

Woonhave werd in deze transactie bijgestaan door DTZ Zadelhoff en De Mik Makelaars, Hofstede (Milieu), Geelhoed (Technisch) en Adviesburo Orgatech (Installaties). Van der Vorm Vastgoed Groep werd in deze transactie geadviseerd door CBRE, IOB (Technisch) en EY (Fiscaal).

De transactie is juridisch begeleid door Houthoff Buruma.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:

Woonhave, M. van den Berg via 010 – 268 5555

Van der Vorm Vastgoed Groep, R. Voortmeijer via 010 – 209 2724