Februari 2018

Van der Vorm Vastgoed Groep koopt winkelcentrum De Korf

Rotterdam, 13 februari 2018 – Van der Vorm Vastgoed Groep heeft winkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel gekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance , die optreedt namens een van zijn institutionele opdrachtgevers.

Met 41 winkels en een oppervlakte van circa 8.500 m² is Winkelcentrum De Korf het belangrijkste winkelcentrum van Krimpen aan den IJssel. Met de twee supermarkten Jumbo en Lidl en een aantal versspeciaalzaken beschikt het centrum over een sterk dagelijks aanbod met daarnaast ook een aanzienlijk aantal winkels op niet dagelijks gebied, waarvan Zeeman en Kruidvat de grootste zijn.

Het winkelcentrum wordt binnen afzienbare tijd gerevitaliseerd. Uitgangspunt is het winkelcentrum een nieuwe ‘look en feel’ te geven, waarbij ook de routing en de branchering geoptimaliseerd zullen worden.

De aankoop past in de strategie van Van der Vorm Vastgoed Groep om haar portefeuille te versterken door rotatie, (her)ontwikkeling, internationalisering en diversificatie.

Van der Vorm Vastgoed Groep is een private vastgoedonderneming gevestigd in Rotterdam met een (inter)nationale vastgoedportefeuille bestaande uit woningen, kantoren en winkels. Daarnaast ontwikkelt Van der Vorm Vastgoed Groep ten behoeve van de eigen portefeuille. Van der Vorm Vastgoed Groep belegt in vastgoed in Nederland, Frankrijk, Engeland en Polen.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde in deze transactie verkoper Syntrus Achmea Real & Finance. Daarnaast werd de verkoper juridisch bijgestaan door Houthoff.