December 2020

Van der Vorm Vastgoed Groep koopt residentiële investering La Praga aan van Nexity Polska

Rotterdam, 24 december 2020 –

Van der Vorm Vastgoed Groep koopt 130 appartementen die, met oog op langdurige verhuur, zijn aangekocht en worden toegevoegd aan de portefeuille van de Van der Vorm Vastgoed Groep.

Het gebouw La Praga, dat wordt gesitueerd in de wijk Praga Północ met zijn unieke oud industriële sfeer, wordt gebouwd op de rechteroever van Warschau. De wijk is volop in beweging met nieuwe restaurants, clubs en caféclubs en het culturele leven is geconcentreerd rond talloze musea, theaters en galerieën.

Het belangrijkste, nabijgelegen, punt is Centrum Praskie Koneser, terwijl de campussen van SWPS- en WSM-universiteiten en Google for Startups plaatsen zijn die studenten en (jonge) ondernemers samenbrengen.

De nabijheid van de M2 ​​metrolijn, talrijke tram- en buslijnen en het oostelijke treinstation zorgen voor snel en comfortabel vervoer naar elke hoek van Warschau.

Van der Vorm Vastgoed is 5 jaar aanwezig op de Poolse markt en investeert in onroerend goed dat bedoeld is voor langetermijnverhuur. La Praga is de volgende grote investering in Polen.

Margarethe van der Vorm (directeur international investments) stelt dat Polen als een strategische en belangrijke markt wordt gezien. Als langetermijnbelegger gelooft zij in de kracht en potentie van de lokale (vastgoed) markt.

Van der Vorm Vastgoed Groep is op zoek naar verdere mogelijkheden in gelijkwaardige projecten, met de nadruk op Warschau en Krakau.

“De investering in La Praga trok onze aandacht vanwege zijn praktische ligging, het postindustriële karakter van de wijk en de toegang tot het goed ontwikkelde openbaar vervoer in Warschau. Het is ook gelegen nabij onze andere investering, te weten Szwedzka één van de ontwikkelprojecten die deze maand opgeleverd gaat worden. Nexity besteed veel aandacht aan duurzame ontwikkeling – het is een factor waar we veel aandacht aan besteden bij het uitbreiden van ons portfolio – stelt René Voortmeijer, managing director Van der Vorm Poland.”

Het contract is op 4 december van dit jaar gesloten in Warschau. Nexity werd in de transactie ondersteund door Dentons, Van der Vorm door het advocatenkantoor Konieczny Wierzbicki en Arcadis.