Juli 2016

Van der Vorm Vastgoed Groep biedt bescherming tegen inkomensachteruitgang

Van der Vorm Vastgoed Groep biedt haar huurders in nieuwe projecten bescherming aan tegen een inkomensachteruitgang. Een huurder die tijdelijk een lager inkomen heeft, hoeft daardoor zijn huis niet te verlaten. De huur wordt daarvoor tijdelijk afhankelijk gemaakt van het inkomen en er wordt, indien mogelijk, huurtoeslag aangevraagd. De huurverlaging en de huurtoeslag wordt door de verhuurder voorgefinancierd en gaat daarom direct in en niet pas na enkele maanden. Het voordeel voor de verhuurder is dat er kosten kunnen worden uitgespaard, omdat er niet opnieuw een huurder hoeft te worden gezocht, terwijl de inkomensachteruitgang maar tijdelijk was.

Nieuwe regeling beschikbaar voor huurders nieuwbouwproject Harvest, Den Haag

Van der Vorm Vastgoed Groep past deze nieuwe regeling voor het eerst toe in het nieuwe project Harvest in Den Haag. In dit nog te bouwen complex zijn appartementen in vele prijsklassen beschikbaar, waardoor Harvest-bewoners, die een structurele inkomensachteruitgang hebben, na een overbruggingsperiode in het complex kunnen verhuizen naar een goedkopere woning. De beschermingsregeling staat open voor jongere huurders, die even geen baan of opdracht hebben of voor oudere huurders, die een achteruitgang in inkomen hebben als ze met pensioen gaan of minder gaan werken. Het NIBUD constateert dat veel nieuwe mensen, die binnenkort met pensioen gaan, moeilijkheden krijgen om hun huur te betalen. Daarnaast hebben steeds meer mensen een wisselend inkomen, doordat ze ZZP-er zijn of een tijdelijk contract hebben.

Harvest is een nieuw appartementengebouw met 177 appartementen aan de Oude Haagweg in Loosduinen in Den Haag. Harvest biedt voor haar bewoners en voor de buurtbewoners, de mogelijkheid van zelfvoorzienend wonen door moestuinen in een gemeenschappelijk stadstuin. Andere gedeelde voorzieningen zijn elektrische auto’s, scooters en fietsen, die worden opgeladen door zonnecellen. Harvest wordt ontwikkeld door Van der Vorm Vastgoed Groep Voor meer informatie kijk op: www.hureninharvest.nl of de pagina over Harvest op onze website.

#Corporate #Nieuws