Februari 2018

Goud voor winkelcentrum De Hoven in Delft!

Van pionieren in de polder naar futureproof winkelcentrum.

In 2018 bestaat winkelcentrum De Hoven in Delft maar liefst 50 jaar, een gouden jubileum! Dit gaan ze het hele jaar samen met de ondernemers en bezoekers uitgebreid vieren. Het feestprogramma 2018 staat in het teken van Future & Feest!

Een winkelcentrum dat zijn gouden jubileum viert en vanaf het begin succesvol is, kent een mooie en lange geschiedenis. ‘In de Hoven’ werd in opdracht van Van der Vorm Aannemingsbedrijf gebouwd in 1967/1968 en na al die jaren is de Van der Vorm Vastgoed Groep nog steeds de eigenaar van het winkelcentrum. Zij hebben zich altijd ingezet voor het ‘futureproof’ houden van het winkelcentrum door verplaatsingen van winkels, uitbreidingen en aansluiting op overige winkeldelen in de directe omgeving, leuke evenementen en acties en het zorgdragen voor een bijzonder goede bereikbaarheid met de eerste drie uur gratis parkeren. En gemak dient de consument in de Hoven met gratis WIFI, openbare toiletten en een beveiligde fietsenstalling.

Meteen bij de bouw was er al aandacht voor flexibiliteit en werden de winkeleenheden zo gebouwd dat deze aangepast konden worden aan de toekomstige eisen van de retailer en de trends die zouden volgen. En zo werd 19 jaar later, op 21 maart 1987, De Hoven officieel heropend door burgemeester van Walsum ter gelegenheid van het inmiddels letterlijk complete winkelaanbod onder één dak doordat het winkelcentrum volledig overkapt was. In 2010 werd de grote parkeergarage met 550 parkeerplaatsen aan de Papsouwselaan geopend en rondom het winkelcentrum zijn er inmiddels de moderne appartementencomplexen ‘Wonen boven de Hoven’ ontwikkeld.

Zoals Ben Kempers van Boekhandel Kempers, naast Vendet en De Gruyter één van de allereerste ondernemers in De Hoven, zei; “het was pionieren in de polder”. Tegelijkertijd werd er nooit te lang stil gestaan en zijn de winkeliers en Van der Vorm altijd bewust bezig geweest met steeds verder ontwikkelen van hun winkelcentrum. Kortom; stilstand is achteruitgang en de ondernemers van De Hoven en Van der Vorm staan dan ook nooit stil!