20 april 2023

Een mooie groene stap voor Verto Arnhem

Afgelopen week plaatsten we een windturbine op het dak van ons appartementencomplex Verto in Arnhem. Met deze windmolen maken we een belangrijke zichtbare stap op weg naar een nog duurzamer Verto.

Met het plaatsen van deze windmolen worden letterlijk de bloemetjes buiten gezet! Deze innovatieve windturbine heeft de unieke vorm van een tulp, is goudkleurig én vogelvriendelijk. De unieke tulpvorm veroorzaakt geen geluidsoverlast. De opgewekte stroom zal worden gebruikt ten gunste van de elektrische installatie van de openbare ruimten. Voor Verto is een langere mast ontwikkeld die bovenop het dak van de liftmachinekamer zal worden geplaatst. Daar zal de turbine meer wind vangen én te zien zijn vanaf de straat. Een ware eyecatcher!

Weer een mooie groene stap

Het complex Verto is in 2020 getransformeerd. Bij de verbouwing is gebruik gemaakt van duurzame materialen en werd het gebouw kwalitatief hoogwaardig geïsoleerd. Ook ligt er een groot aantal zonnepanelen op het dak. Door het plaatsen van deze nieuwe windturbine verkleinen we de ecologische voetafdruk nog verder en wordt Verto weer een stapje duurzamer.