September 2019

100 jaar actief in vastgoed: een interview met Brian Martens

19 juli 2019, Rotterdam,

Binnen Van der Vorm Vastgoed werken meerdere generaties dagelijks samen aan het ontwikkelen en verhuren van waardevol vastgoed door heel Nederland en Europa. Eerder in deze reeks hebben wij mevrouw Van der Vorm geïnterviewd, die sinds de oprichting van het familiebedrijf in 1919 zeer actief betrokken is bij de organisatie. Dit keer een interview met een van onze medewerkers uit de jongere generatie: Brian Martens.

Brian is sinds vorig jaar zomer in dienst getreden binnen ons projectontwikkel team als Junior Projectmanager. Vastgoed vormt, zoals verderop in dit interview naar voren komt, een rode draad door het leven van deze ambitieuze en energieke millenial.

Stage voor studie Vastgoed & Makelaardij

Tijdens zijn stage en vervolgens bijbaan bij Ravestein Bouwmanagement, was Brian reeds betrokken bij een aantal projecten van Van der Vorm Vastgoed. Hij verrichte werkzaamheden voor de wooncomplexen Harvest, Haag & Goes aan de Oude Haagweg in Den Haag, het winkelcentrum en woontorens De Hoven in Delft en het winkelcentrum Westpolder in Papendrecht. Dat alles naast zijn studie Vastgoed & Makelaardij op de Hogeschool in Rotterdam. Voor de laatstgenoemde studie zocht hij een nieuw stageadres en die vond hij hier bij ons.

Op dit moment is Brian bezig met het laatste jaar van zijn studie, een spannende periode waar hij vol enthousiasme en vertrouwen in staat. Duaal onderwijs bevalt hem erg goed, vier dagen werken en één dag terug naar school: ‘op deze manier word je gelijk onderdeel van het bedrijf waar je stage loopt en het duale aspect koppelt de theorie aan de praktijk.’ En dat loont zich: recent heeft Brian promotie gemaakt bij Van der Vorm Vastgoed; binnen een jaar is hij doorgegroeid naar de functie van Projectmanager.

‘Gaaf internationaal werk’

Van der Vorm Vastgoed is een internationale speler. De marktverkenning in gebieden waar onze organisatie nog geen speler is, en de vraag waarom wij in bepaalde gebieden investeren vindt Brian erg gaaf om te doen. ‘Voor iedereen binnen de organisatie zijn dit nieuwe markten. Hoe betreedt je zo’n markt en hoe doorgrond je deze op een wijze die past bij dit Rotterdamse familiebedrijf. Hij krijgt het vertrouwen binnen de organisatie om dat uit te gaan zoeken.

Brian heeft binnen Van der Vorm Vastgoed o.a. de projecten Hoboken in Rhoon, een transformatie van een voormalig kantoorgebouw naar 44 nieuwe huurappartementen, en 29 tiny houses in Den Haag. Deze woningen worden in twee delen, volledig prefab in, een fabriek gemaakt. ’s Ochtends als de bewoners van Harvest fase 1A naar hun werk gaan staat er nog niks en eind van de dag staat er een nieuwe woning met nieuwe buren.

Zijn tiny houses de toekomst van het wonen? Brian denkt zeker dat er een toekomst in het microliving woonconcept zit: ‘Mensen willen niet meer per se bezit hebben. De nieuwe generatie denkt, vooral op onze leeftijd, meer in vrijheid; gaan en staan waar je wil. Je gebruikt enkel de woonruimte de je nodig hebt in plaats van een excessieve woning. Tiny houses past perfect binnen deze lifestyle. Ook micro living (een compleet huishouden, met alle luxe, eventueel gedeelde voorzieningen op een klein oppervlakte) heeft wat hem betreft een toekomstperspectief. En die visie wordt intern gedragen. ‘Samen met Margreet ga ik dit concept dan ook verder uitwerken en vormgeven de komende tijd’.

Huurderstevredenheid staat bij Van der Vorm Vastgoed hoog in het vaandel. Voor Brian betekent dit dat huurders zich veilig en fijn voelen in hun eigen huis. ‘Er wordt geluisterd naar de wensen van huurders en onze huurders mogen wat betreft voorzieningen, luxe, comfort, beleving maar zeker ook service meer van ons verwachten dan elders het geval is.

‘De deur van de directiekamer staat altijd open’

Brian vond zelf dat hij aan het begin van zijn werk bij Van der Vorm Vastgoed al na een paar weken er echt bij hoorde. ‘Je kan goed merken dat de portefeuille heel erg groot is, maar het is wel een familiebedrijf. Je voelt je heel erg snel thuis en wordt warm ontvangen. De deur van de directiekamer staat altijd open.

Rotterdamse mentaliteit ‘niet lullen, maar poetsen’

Als we vragen om Van der Vorm Vastgoed met 3 tot 5 woorden te beschrijven. Is het eerste wat Brian opmerkt: ‘warm, ondernemend, familiair’, er hangt een prettige sfeer, er heerst een Rotterdamse mentaliteit (niet lullen, maar poetsen), als je kansen aangrijpt dan mag je een hele boel, ongeacht je leeftijd en wie je bent’.

Het is een leuke club en er komen steeds meer jonge mensen bij. Men staat open voor jong talent en het is erg leuk dat de collega’s met jarenlange ervaring bezig zijn om jou te helpen met hun kennis-overdracht.’ Wat Brian zeer kan waarderen is dat hij eens in de 3 weken met onze algemeen directeur, Sico van Ammers, overleg heeft om de projecten door te spreken.

Een eigen vastgoedportefeuille als ik oud en wijs genoeg ben

Brian heeft het heel erg goed naar z’n zin en voorlopig is hij nog niet uitgeleerd. Uiteindelijk is zijn doel om een zijn eigen portefeuille verder uit te breiden. ‘Als ik oud en wijs genoeg ben, maar voorlopig zit ik hier op mijn plek.’

#Corporate #Nieuws