Mei 2019

100 jaar actief in Rotterdam

Dit jaar vieren we ons 100-jarig bestaan en blikken we zo nu en dan terug op onze lange geschiedenis. Een historie met de havenstad Rotterdam, onze stad, als hoofdtoneel. Beleggen doen we al heel wat jaren. We zijn ooit begonnen in een monumentaal pand aan de Heemraadsingel in Rotterdam. Na de splitsing van het bouw- en beleggingsbedrijf bleef Van der Vorm Vastgoed in Rotterdam gevestigd.

In 1967 werd besloten de locatie aan de Van Vollenhovenstraat, in eigendom van Van der Vorm, te gaan herontwikkelen. De Sint-Ignatiuskerk die op deze locatie stond werd afgebroken en er werd een kantoorpand gebouwd. Het pand, gelegen in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam, bleek destijds lastig te verhuren, derhalve werd besloten om zelf te verhuizen naar de Van Vollenhovenstraat. Dat was een forse stap vanuit een monumentaal pand naar een – voor de normen van toen – moderne kantoortuin.

Na lange tijd eigenaar te zijn geweest van het pand werd besloten om het pand in 2002 aan AZL Vastgoed Kantoren te verkopen. Van der Vorm Vastgoed bleef nog wel in het pand gehuisvest, maar was geen eigenaar meer. Het kantoor heeft nadien nog diverse eigenaren gehad waarna in 2016 het besluit is genomen het pand te transformeren naar woningen. Dat betekende dat Van der Vorm Vastgoed een volgende stap in huisvesting diende te maken. Waar naartoe was duidelijk: als ècht Rotterdams bedrijf werd gezocht naar een mooie aansprekende locatie in het centrum van Rotterdam. In september 2017 vond de verhuizing plaats naar het huidige pand Blaak 555. Van der Vorm Vastgoed is daar gehuisvest op de 16e etage en heeft zo een mooie kijk op de stad waar de geschiedenis Van der Vorm Vastgoed ooit is gestart.

“ Rotterdam is niet te filmen,

de beelden wisselen te snel,

Rotterdam heeft geen verleden,

en geen enkele trapgevel”

Jules Deelder